Keny Arkana. 23 Mai. L’Esquisse 2.

L’Esquisse 2 reprezintă cel de-al şaselea material solo al lui Keny Arkana. Acesta a fost lansat la Because Music în această primăvară, conţine douăzeci de piese şi printre invitaţi îi putem enumera pe Kalash L’Afro, Outlaw sau Eriah, nume reprezentative în Franţa.

Părerea fanilor: Keny Arkana continuă în acelaşi stil hardcore caracterizat de versuri inteligente, bine lucrate, energie anarhică şi flow extraterestru. Fanii par mai mult decât mulţumiţi de progresul evident găsit pe L’Esquisse 2, având în vedere că deşi pe ultimele sale materiale mesajul pieselor era mai mult decât ok, din punct de vedere muzical se înregistra o stagnare. Keny este imbatabilă! Flow-ul ei poate să se muleze perfect pe orice instrumental chit că acesta este rap, sau are influenţe drum and bass, reggae sau rock. Ca un mic minus, din punct de vedere al colaborărilor, multă lume crede că franco-argentinianca trebuie să facă pasul spre colaborări cu artişti mai celebri şi să nu se mai rezume doar la cei din crew-ul său. Lumea deja se întreabă cum ar suna o colaborare Immortal TechniqueKeny Arkana în spaniolă..

Părerea mea: L’Esquisse 2 este un album pe gustul meu, un album în adevăratul sens al cuvântului ce se adresează tuturor, nu doar fanilor de muzică rap. Trebuie să-l asculţi cap-coadă pentru a-ţi da seama de sensul său. Într-adevăr a progresat mult, dispune de o paletă de stiluri foarte variată dublată de un flow magic demn de invidie pentru orice MC. Temele alese de Keny Arkana ce luptă împotriva capitalismului, a globalizării, a războiului, încurajând respectarea legilor firii şi cerând o justiţie democratică şi economică fiind mai mult decât nobile. Felul în care le spune este unul special. Pare genul de femeie care e gata să pună mâna pe bâtă, gata să zboare câteva ţeste de politicieni murdari, dar în acelaşi timp îţi poate atinge sufletul cu versurile sale ce pleacă direct din inimă. De asta o iubesc!

keny arkana zona hip hop

Tracklist:

01- Buenos Dias
02- J’arrive Du Monde De Demain
03- Marseille Feat Kalash L’Afro & RPZ
04- V Pour Vérité
05- Je Passe Le Salut
06- Hors Game
07- Élève Toi Feat Eriah
08- Au Milieu Du Chaos
09- Freestyle Du Maquis
10- A La Vibe Et Mektoub
11- Nature Sauvage
12- Petit Soldat
13- Planquez-Vous
14- Les Murs Se Resserrent Feat Paps & Le Gonz
15- Simple Constat Feat Ména, Outlaw & Kalash L’Afro
16- Une Décennie D’un Siècle
17- Old School Dédicace
18- De l’Opéra à La Plaine 2
19- A l’Ombre Des Jugements
20- Odyssée D’une Incomprise 

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume hip hop!