Heavy Metal Kings a apărut pe piaţă pe 5 Aprilie 2011. Pe lângă faptul că aceste două nume grele ale hip hop-ului: Vinnie Paz şi Ill Bill au scos un album, deci avem pretenţia să fie ceva de calitate, acesta beneficiază şi de colaborări variate, şi aici îi enumerăm pe Reef the Lost Cauze, Slaine şi Q-Unique, iar la producţie avem o varietate şi mai mare: Shuko, Sicknature, DJ Muggs, C-Lane şi Grande Finale.

 

Părerea fanilor: În principiu Vinnie (Jedi Mind Tricks) cât şi Ill Bill (Non Phixion) împart acelaşi tip de ascultători, aşadar nu vad ce ar fi mers prost în combinaţia asta. De fapt Heavy Metal Kings a fost foarte bine primit de către fani, deşi printre aceştia au circulat şi vorbe de genu: este un album bun, însă cei doi nu şi-au atins potenţialul, ca drept dovadă faptul că albumul nu are o piesă de rezistenţă, deoarece toate piesele sunt la acelaşi nivel de calitate şi puse laolaltă, crează mesajul de bază pe care albumul a vrut să îl transmită: trezirea la realitate, conştientizarea faptului că trăim într-o societate care ne manipulează.

Părerea mea: Menţionez că sunt fan atât Vinnie cât şi Ill Bill; subiectele abordate de ambii au fost tot timpul similare, iar acum le vedem reunite pe acest album hardcore: conspiraţii, politică, religie, ocultism şi violenţă. Albumul abordează idei controversate, cu care nu sunt în totalitate de acord, dar întotdeauna am apreciat piesele care exprimă un mesaj bine gândit. În ceea ce priveşte producţia, era de aşteptat să dăm de elemente death metal (se ştie că Bill e metalist 🙂 ) şi de atitudinea agresivă (specifică ambilor mc). Cred că acest album este o reafirmare a ideilor în care cei doi cred şi pe care le-au promovat de-a lungul timpului şi de asemenea pe care le-au transmis fanilor. Personal aş da orice să-i văd în această formulă live, cause „this is real rap,bang your fuckin’ head through the wall”!

P.S. În prezent Ill Bill şi Vinnie lucrează la Heavy Metal Kings 2.

heavy metal kings

Tracklist:

1. Keeper Of The Seven Keys (Produced by C-Lance)
2. Eye Is The King (Produced by Junior Makhno)
3. Impaled Nazarene (Produced by Grand Finale)
4. Children Of God (Produced by ILL Bill)
5. Blood Meridian (Produced by Gem Crates)
6. Oath Of The Goat (Produced by Vherbal)
7. King Diamond (Produced by ILL Bill)
8. The Vice Of Killing featuring Reef the Lost Cauze and Sabac Red (Produced by Sicknature)
9. Devil’s Rebels featuring Crypt the Warchild (Produced by Shuko)
10. Age Of Quarrel (Produced by Jack of all Trades)
11. Metal In Your Mouth featuring Q-Unique and Slaine (Produced by Jack of all Trades)
12. Terror Network (Produced by C-Lance)
13. Leviathan (The Spell Of Kingu) – (Produced by DJ Muggs)
14. The Crown Is Mine (Produced by C-Lance)
15. Splatterfest (Produced by C-Lance)
16. The Final Call (Produced by ILL Bill)

Albumul poate fi comandat de pe Amazon

  1. […] Ill Bill, poate unul dintre ultimii rapperi adevăraţi rămaşi pe scenă, a filmat de curând un clip pentru piesa When I Die. Aceasta va face parte de pe ultimul său LP, The Grimy Awards, ce va fi lansat pe 29 ianuarie 2013. Vizionare plăcută! […]