Repari (5): Common

Posted: 11th octombrie 2011 by porcobosit in Repări, Stiri

common new albumLonnie Corant Jaman Shuka Rashid Lynn, Jr. aka Common din Chicago este un artist vechi pe scena hip hop-ului, primul lui material datand din anul 1992.

A mai ramas cativa ani in underground pana cand a avut oarecum succes cu trupa sa, Soulquarians ce ii mai avea ca membri pe: Talib Kweli, Mos Def, Kames Poyser, Erykah Badu, Questlove, D’Angelo, Q-Tip, J Dilla si Bilal. In fine, faima de care se bucura acum a venit abia dupa ce a lansat ‘Like Water for Chocolate‘ in 2000. 3 ani mai tarziu castiga primul Grammy alaturi de Erykah Badu pentru piesa ‘Love of My Life (An Ode to Hip Hop)’ la categoria ‘Best R&B Song‘. Cel de-al 6lea album intitulat ‘Be‘, primeste o nominalizare la Grammy in 2006, dar premiul pentru ‘Best Rap Album‘ se duce la Kanye West pentru ‘Late Registration‘. Iata ca mai trece un an, si Common primeste si al doilea Grammy alaturi de Kanye West pentru ‘Best Rap Performance by a Duo or Group‘ pentru piesa ‘Southside‘ ce se afla pe albumul ‘Finding Together‘.

Common s-a bucurat de succes si in cinematografie, avand roluri in diferite filme alaturi de artisti si actori ca Denzel Washington, Russel Crowe, RZA, T.I (American Gangster), Morgan Freeman, Angelina Jolie (Wanted), Keanu Reeves, Hugh Laurie, The Game si Forest Whitaker (Street Kings).

common interviu

In Septembrie 2011, Common a publicat memoriile sale ‘One Day It’ll All Make Sense‘, o mare parte din ea fiind narata de mama sa care detaliaza cat de apropiata a fost relatia dintre cei 2. De asemenea vorbeste despre cat de greu i-a fost la inceputul carierei de actor sa gaseasca roluri non-stereotip, el dorindu-si sa joace ceva gen James Bond.

De curand Common, a acordat un interviu pentru Hard Knock TV in care vorbeste despre o viitoare colaborare cu Nas: „La un moment dat, vom face asta. Am vorbit si am avut o idee buna sa il numim ‘Nas (Dot) Com’. Trebuia sa fie un mixtape la un moment dat, dar ne-am hotarat sa facem totusi un album. Si-l vom face. Nas lucreaza acum la albumul sau, iar albumul meu va iesi pe 22 Noiembrie”. LP-ul intitlulat ‘The Dreamer, The Believer‘ va fi produs de No I.D. si desi nu va iesi sub lable-ul lui Kanye, Good Music, el inca considera ca face parte din acea familie pentru ca el cu Kanye West sunt ca fratii. Prima parte a interviului se incheie cu Common spunandu-ne ca ar mai exista o posibilitate ca Soulquarians sa mai scoata un album. Urmeaza partea a doua, care nu a aparut inca, in care Common ne va da mai multe detalii despre cartea sa ‘One Day It’ll All Make Sense‘.

Va invit sa urmarim interviul impreuna si sa va lasati parerea despre acest mare artist, mai jos.

P.S: V-am lasat ca bonus, videoclipul piesei castigatoare de Grammy, oda pentru hip hop din 2003:

Sursa: HipHopDXWikipedia

 

Urmariti-ne pentru mai multe stiri hip hop