Ilana Weaver aka Invincible s-a născut în Israel, în 1988 a emigrat în USA, unde, susţine că a învăţat limba engleză ascultând hip hop şi punând pe foaie rimele altora.

Cartierul de lângă Detroit, unde aceasta a crescut, era în principiu alcătuit din arabi-americani. Interacţionând cu aceştia, Ilana a înteles contextul Zionist în care a fost crescută. Invincible este un artist hip hop vizibil din punct de vedere politic şi etic.

A refuzat să semneze cu multe case de discuri, în ciuda sumelor mari de bani care i s-au oferit, pentru a-şi înfiinţa propriul label Emergence Musicunde, în 2008, a lansat primul ei album, „ShapeShifters”, care a fost foarte bine primit de ascultătorii hip hop.

În 2010 clipul piesei „Ropes” a fost interzis de către MTVu (ce are ca public predominant studenţi) datorită problemei pe care o abordează şi anume sinuciderea. Ca urmare Invincible l-a uploadat pe internet, adăugând şi o introducere prin care explică motivele pentru care clipul nu a fost acceptat de MTVu.

Invincible abordează teme precum rasismul şi sexismul, eforturile Israelului de a şterge istoria Palestinei ( cea mai reprezentativă piesă pentru acest subiect controversat este „People Not Places”, pentru care s-a realizat şi un videoclip/documentar), economia, urbanismul în declin sau problemele comunitare.

 

Invincible feat. Abeer & Suhell Nafar (DAM) – People Not Places

 

Ropes (Invincible feat. Tiombe Lockhart)

 

Invincible- no easy answers

 

sursa: emergencemusic

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri hip-hop!

p.s. more underrated femcess here

  1. juveboss spune:

    foarte, foarte, foarte tare

  2. juveboss spune:

    You don’t pay attention man
    That’s why your respect’s the size of your attention span