Repari (7): Jean Grae

Posted: 22nd noiembrie 2011 by nom nom in Repări
Tags: , , ,

jean grae

Probabil că vă veţi întreba de ce Jean Grae intră la categoria Repări şi nu la Female Mcs. Am decis că aici este locul ei, fiind o prezenţă muzicală  pe care nu ai cum să o ignori.

Tsidi Ibrahim aka Jean Grae s-a născut în în Cape Town, Africa de Sud, într-o familie de muzicieni.(ambii părinţi erau artişti jazz). A studiat la Şcoala de Muzică LaGuardia din New York, iar mai târziu la Universitatea din New York, specializarea Afaceri în Muzică.

În 1995 s-a alăturat unui grup hip hop numit Natural Resource care a câştigat o oarecare vizibilitate în industria muzicală underground din New York, dar care s-a destămat în 1998. Tsidi, cunoscută ca What?What? până în acel moment, îşi schimbă numele de scenă în Jean Grae ( posibil de la personajul din benzile desenate X-Men- Jean Grey). Înainte a folosit diverse pseudonime funny gen Major Woody sau Da Easter Bunny.

În 2001 lansează primul album solo Attack of the Attacking Things, iar în 2004 This Week.

Jean Grae are la activ colaborări cu cele mai mari nume din hip hop, Atmosphere, The Roots, Talib Kweli, Masta Ace, Immortal Technique, Mos Def, Styles P şi Pharoahe Monch fiind doar câteva nume.

Jean Grae a întregistrat un album intitulat Jeanius, produs în totalitate de către 9th Wonder,  dar datorită faptului că mai multe piese de pe album au apărut mai devreme pe internet, lansarea acestuia a fost amânată o lungă perioadă de timp.(albumul a fost lansat în 2008)

În 2005 a semnat un contract cu casa de discuri Blacksmith Records, deţinută de către raperul Talib Kweli.

În 2008 Jean a  lansat un mesaj pe pagina de myspace, prin care lăsa de înţeles că acesta se va retrage, având ca motive nemulţumirea faţă de cum merg lucrurile în industria muzicală şi faptul că dorea să îşi întemeieze o familie, deşi ulterior a revenit asupra deciziei sale, spre bucuria fanilor.

După 4 ani de pauză, în 2011 a lansat mixtape-ul Cookies or Comas, un album destul de „bogat” în featuring-uri: Styles P, Talib Kweli şi Pharoahe Monch.

 

sursa: wikipedia

Urmăriți-ne pentru mai multe știri hip hop