Repari (4): Clear Soul Forces

Posted: 7th October 2011 by itsblu in Download Albums, Rappers, News
Tags: , , , , ,

Multi artisti “unsigned” isi construiesc discografia si curajul de-a lungul anilor, asteptand sa fie descoperiti de o persoana influenta. Dar o legenda a rap-ului din Detroit a descoperit Clear Soul Forces – grupul format din Wimpy, J-Roc, E-Fav si producator/emcee Ilajade – inainte ca acestia sa se descopere pe sine.

Dupa un timp limitat pe care l-au avut pentru a se familiariza cu muzica celorlalti, cei 4 au facut cheta pentru a imparti orele de studio. Atunci cand au aflat ca unul din stalpii de rezistenta al rap-ului din Detroit, Royce Da 5’9” inregistra la acelasi studio, l-au rugat sa asculte bucatile lor. Ceea ce a urmat a fost o sesiune de freestyle de la 22.00 la 06.00, in care cei patru si-au scuipat sufletul pentru Royce.

Ilajade isi aminteste: “Royce o luase razna, [Sunteti tari! Voi tre sa va faceti formatie]. Ca jumatate a Bad Meets Evil si un sfert din Slaughterhouse, Royce stia cate ceva despre chimia intre artisti. A inceput sa evidentieze punctele forte pe care fiecare individ le avea si a zis: [Daca oamenii ar vedea energia a tuturor 4 pe o scena, vor innebuni.] Cine ar fi crezut ca spune adevarul”

Crew-ul a urmat sfatul O.G.-ului si asa au inceput sa scrie si sa inregistreze impreuna. Dar in timp ce isi formau un sound propriu si o audienta a lor, s-au lovit de problemele incepatorilor(cam cum se intampla si in RO). S-au chinuit in show-uri de calitate proasta la evenimente organizate de dubiosi si au semnat un contract cu un manager cu papagal, care le-a exploatat talentele in timp ce le-a incetinit dezvoltarea. Cu toate astea si-au gasit speranta unei baze solide de fani dupa un show la lansarea Bob’s Classic Kicks, dupa care si-au rezolvat problemele cu managerul suspect.

“Oamenii cred ca suntem newcomer-i pe scena hip hop, asa ca vor sa ne treaca prin aceasta perioada de proba,” explica Wimpy. “Dar aceste situatii ne-au ajutat sa crestem. Ne-am dat seama ca o putem face pe forte proprii.”

sursa: Clear Soul Forces

In 2010, CSF a lansat primul mixtape, Clear Soul Radio. Peste o combinatie de beaturi din industrie si productii originale, au etalat aceeasi chimie energetica care l-a impresoniat si pe Royce cu un an in urma. Au devenit o prezenta constanta la radiourile colegiilor si de asemenea cele de pe internet si au castigat un concurs “Battle of the Bands” impotriva altor formatii din Detroit. Tot in 2010, cu ajutorul lui Senor Kaos, Clear Soul Forces a reusit sa obtina ocazia sa performeze la renumitul festivalul A3C din Atlanta.

Ultimul EP al grupului, Departure, este o reflectie asupra urmatorului pas al carierei grupului. Piese ca “Gon Get Em” lovesc tare in boxe, la fel si “The Greatest” unde auzim un showcase de skilluri impresionant iar “Pick Up The Sticks” executa un concept al jocurilor-video (nice!). Probabil cea mai buna piesa “Push it to the Max”, are bucati de boastin’n’braggin, in acelasi timp punctand faptul ca munca in echipa si dedicatia este singura cale de ajunge acolo.”

“Multe din cacaturile de care ne-am lovit inspira cele mai bune piese,” explica Wimpy despre evolutia grupului. “Imi aduc aminte de pierderi mai mult decat de castiguri, dar atunci cand castigam, o facem cum trebuie!”

In 2011, CSF se pregateste pentru albumul de debut :”Detroit Revolution(s)” programat pentru luna viitoare. Clipul este primul de pe material, de asemenea si primul single. Noua ne-a placut, cu tot cu top,bottom-bar-urile de cacat. CSF: Strangers in the night!