Repari (1) : Kendrick Lamar

Posted: 25th august 2011 by itsblu in Repări
Tags: , , , , , ,

Mi-aduc aminte de un interviu cu Crooked I in urma cu ceva ani in care se plangea, pe buna dreptate, de lipsa suportului veteranilor de pe coasta de vest. Iata ca suntem in 2011, si acest suport vine din plin, si pentru Crook(vezi Slaughterhouse) dar mai ales pentru Kendrick Lamar.

Cine e Kendrick Lamar?
Kendrick Lamar este printre cei mai buni repari din noul val (parerea generala este ca e cel mai bun, dar personal eu merg pe mana lui Blu, despre care o sa-ti povestesc alta data) care vine din Compton, California, orasul natal al lui Dr. Dre. Il mentionez pe Dre pentru ca el este unul din veteranii (defapt Veteranul) care il sustin pe K.Dot. De ce insist asa mult asupra acestui suport? Simplu: mai sunt 2-3 eminemi, inca 10 snoopi, inca 20 de jay zi. Sper ca nu ti-am jignit reparul preferat, nu te caca pe tine, incerc doar sa-ti demonstrez ceva: sansele de supravietuire a talentului in mediu ostil numit hip hop american sunt apropiate de 0 (NU 0) fara acest suport. Sub ce forma se manifesta acest suport? Simplu: reparul tau preferat (stiu ca e lil’wayne) dupa care te tavalesti, vine in concert si iti spune: ” Il vezi pe omu’ meu? el e!… el e urmatorul eu, si daca esti fanul meu o sa faci bine sa asculti ce are de zis, si iti spun eu ca o sa vrei sa te futi cu asa ceva”. Tras de par, stiu, dar vreau sa intelegi. Bun! concert Kendrick Lamar-> prezenti acolo sa sustina: Dr. Dre, Snoop Dogg, The Game (nu l-as fi trecut dar mi-a placut albumul nou) si la un moment dat apare chiar si Mos Def:

Dupa 4 mixtapeuri (primul la 16 ani) si un EP, pe 2 Iulie 2011 Kendrick a lansat Section.80.
Relevant Mindset: „Toti invitatii sunt tari, productia este excelenta, versurile sunt cele mai bune(din lume) la momentul actual, iar calitatea albumului este impecabila. Mesajele si cunostintele pe care acest MC din Compton le livreaza te fac sa vrei sa ii mai platesti odata albumul. Fara Caterinca! ” Relevant Mindset a cotat albumul cu 9.5/10, HipHopDX cu 4 din 5 stele, iar Pitchfork i-a acordat 8/10. Sunt multe de zis mai bine asculta-l, o ora de rep pur, o singura piesa m-a facut sa vreau sa dau skip. Section.80 cel mai bun album al anului asta (pana acum,pe 30 va scoate si Blu), mai rar un album de west coast hip hop la care sa poata relationa un white boy (stii ce zic?) HiiiPower!

  1. dumbo spune:

    atata violu ce i-au facut pe scena.. 🙂