Controversatul rapper britanic Lowkey promovează un nou clip filmat in Cuba alături de cei de la GlobalFaction. Piesa se numeşte Too Much şi reprezintă o colaborare alături de artista de origine palestiniană Shadia Mansour.

Această piesă este cea de-a doua apărută luna trecută de pe viitorul mult aşteptat album al lui Lowkey, numit Soundtrack to the struggle ce probabil îl vom putea asculta în întregime până la sfârşitul anului.

 

 

Pentru cei ce-l cunosc mai puţin, Lowkey, pe numele său real Kareem Dennis, este un poet, muzician şi activist politic născut din tată englez şi mamă irakiană. A devenit cunoscut datorită unor “mixtapes” apărute până la împlinirea vârstei de 18 ani, ce curpind trei volume sub numele Key to the game. Este forţat să ia o pauză de trei ani, pauză cauzată probabil de sinuciderea fratelui său ce suferea de o boală mentală nediagnosticată, dar în 2008 revine în lumea hip-hop intrând în prim-planul BBC Radio şi participând la diferite festivaluri şi concerte importante în Marea Britanie precum Electric Proms sau Glastonbury. În anul 2009 îşi lansează primul album solo numit Dear Listener de pe care se remarcă piesele Tell Me Why şi Alphabet Assassin. Deasemenea, discografia sa cuprinde şi doua albume, unul lansat în 2005, Poisonous Poetry, alături de grupul britanic numit Poisonous Poets , iar celălalt, Better Than Heavy în 2009 alături de Mongrel.

Aşa cum reiese din mesajul pieselor sale, Lowkey, este un rapper revoluţionar ce nu ezită să se implice în tensiunile politice existente pe glob, cum ar fi conflictul israeliano-palestinian sau lumea arabă vs U.S.A. Mesajele sale clare şi pertinente ce i-au făcut pe mulţi să deschidă bine ochii au deranjat cu siguranţă şi persoane de rang înalt, Lowkey fiind reţinut, în februarie 2009, 9 ore fără niciun fel de explicaţie pe un aeroport în Israel în una din misiunile sale de într-ajutorare a taberelor de refugiaţi palestinieni. Dacă pentru unii este un terorist cu siguranţă pentru lumea hip-hop Lowkey reprezintă o altă bijuterie aşezată

 

Lowkey – Soundtrack to the struggle

Tracklist:

1. Soundtrack To The Struggle
2. Too Much
3. Voices Of The Voiceless (ft Immortal Technique)
4. Hand On Your Gun
5. Terrorist?
6. Something Wonderful
7. Obama Nation
8. Cradle of Civilisation (ft Mai Khalil)
9. Blood, Sweat and Tears (ft Klashnekoff)
10. Long Live Palestine
11. Everything I Am
12. My Soul
13. We Will Rise
14. Butterfly Effect
15. Obama Nation Part 2 (ft M1 of Dead Prez, Black The Ripper)
16. Osama Nation
17. Haunted (ft Mai Khalil)
18. 2 Letters (ft Logic)
19. Terrorist Part 2 (ft Crazy Haze, Mai Khalil)
20. Million Man March (ft Mai Khalil)

sursa: wikipedia; twitter

Urmariţi-ne pentru mai multe ştiri hip-hop