The Roots – Undun

Posted: 9th ianuarie 2012 by nom nom in Recenzii Hip Hop
Tags: , , ,

The Roots- Undun

Albumul Undun  este al 11-a album al grupului hip hop American The Roots. A fost lansat pe 2 Decembrie 2011, de către casa de discuri Def Jam Recordings. Albumul este unul conceptual, o poezie urbană, în carte personajul principal este Redford Stephens, tema fiind existenţa umană.

Părerea fanilor: The Roots n-au lansat niciodată un album slab.

Părerea mea: Este albumul meu preferat din 2011: Influenţele neo-soul şi indie aduc profunzime sunetelor, producţia, este absolut incredibilă ca şi modul în care fiecare piesă se leagă pentru a crea povestea lui Redford Stephens şi criza existenţială prin care acesta trece. Fiecare sunet îmi pare atât de profund încât nu mă plictisesc să pun albumul pe repeat. Clipurile scurte, mici piese din puzzle, sunt într-adevăr originale, dar eşti instant dezamăgit că nu ai apucat să asculţi toată piesa. De fapt întreg albumul îmi pare mult prea scurt. Băieţii de la The Roots au avut o idee genială prin acest teasing vizual alcătuit din mici clipuri cu acţiunea în revers, pe care iniţial nu îl înţelegi, dar o dată ce vezi clipul complet povestea se leagă.

Colaborările sunt foarte inspirate (Greg Porn, Big K.R.I.T. şi Dice Raw), indiscutabil preferatul meu fiind Big K.R.I.T şi am convingerea că fanii au fost cam dezamăgiţi când au văzut clipul la Make My fără strofa lui.

Starea de spirit a albumului e definită prin pesimism, disperate şi melancolie; este genial cum un album care tratează nişte subiecte atât de grave (cum ar fi sărăcia moartea, drogurile şi violenţa) poate să sune atât de delicat.  Redford Stevens este un tânăr ce locuieşte într-un cartier sărac şi neavând familie duce un stil de viaţă violent, astfel are adesea probleme cu autorităţile. Scopul albumului este unul nobil, aducând aceste probleme ale cartierelor sărace, mai ales a copiilor ce se transformă în delincvenţi, în atenţia media.

Deşi este nostalgic şi inspiră idea de fragilitate, albumul îşi dă o stare de relaxare şi pace interioară care te face să te gândeşti la mici aspecte ale vieţii pe care le-ai ignorat.

the roots

Tracklist:

1. The Un
2. Sleep
3. Make My f. Big K.R.I.T.
4. One Time f. Phonte & Dice Raw
5. Kool On f. P.O.R.N.
6. The Other Side
7. Stomp f. P.O.R.N.
8. Lighthouse
9. I Remember
10. Tip The Scale
11. Redford (For Yia Yia & Pappou)
12. Possibility
13. Will To Power
14. Finality

Albumul poate fi comadat de aici