Hail Mary Malon (Aesop Rock, Rob Sonic, Dj Big Wizz)Are You Gonna Eat That?

Înainte de toate să vedem care este treaba cu Mary Mallon, pe scurt:

Mary Mallon a devenit primul American purtător de febră tifoidă. Fiind bucătăreasă în New York, numele ei este strâns legat de mai multe îmbolnăviri, precum şi de câteva decese. Autoritățile de sănătate publică au obligat-o să renunţe la munca de bucătar. Mary a renunţat la slujba ei, dar mai târziu a revenit sub un nume fals. Ea a fost reţinută şi dusă în carantină după un alt focar de febră tifoidă. A murit de pneumonie, după 26 ani în carantină.

Hail Mary Mallon

Tracklist:

01 Church Pants
02 Garfield
03 Grubstake
04 Meter Feeder
05 Smock
06 The Poconos
07 Breakdance Beach
08 Table Talk
09 Mailbox Baseball
10 Holy Driver
11 Knievel
12 Plagues and Bacon

Ce legătură are Mary Mallon cu albumul? Mary se întorcea în bucătărie în ciuda bolii ei, aşa că putem să facem o paralelă cu perseverenţa lui Aesop de a continua în a face aceeaşi muzică, chiar dacă mulţi nu o pot digera.

Părerea fanilor: Acest album este clar foarte apreciat de fanii Aesop Rock şi Rob Sonic. Dacă nu eşti fan, muzica lor va fi greu de acceptat şi de înţeles, e normal ţinând cont de abstractul din rimele lor şi de negativele suspecte, iar albumul este un salt mare chiar şi de la vechiul stil ( foarte complex) abordat de Aesop pe albumele vechi.

Părerea mea: Întotdeaua l-am considerat interesant pe Aesop, deşi de multe ori mi-a fost greu să înţeleg mesajul transmis de el, uneori chiar deloc. Acest prim album Hail Mary Mallon nu e aşa dens în conţinut (text) dar combinaţia Aesop – Rob este genială, cei 2 se completează perfect, uneori ai impresia că este un singur mc pe tot albumul. Aesop este un mc/producător foarte creativ şi experimental, ceea ce îl pune pe o treaptă destul de înaltă în ochii mei. Producţia este iarăşi foarte interesantă, avem parte de sample-uri ce ne duc în anii ’80 dar şi de un sound electric, foarte modern.

Albumul poate fi cumpărat de aici