9th Wonder – A True Wonder

Posted: 9th august 2011 by porcobosit in Stiri

Patrick Douthit cunoscut mai bine sub pseudonimul 9th Wonder este un producator de hip hop,  DJ, textier, dar si profesor de hip hop din North Carolina. De-a lungul carierei a lucrat cu o multime de artisti precum Mary J. Blige, Lil Wayne(daca il consideram artist), Jay Z, Murs, Drake, Chris Brown, Obie Trice, Ludacris, Buckshot, Erykah Badu, etc.

Anul acesta brandul de haine LRG (Lifted Research Group) a lansat un documentar intitulat ‘The Wonder Year‘ ce ne prezinta un an din viata celui de sus mentionat. In film isi fac aparitia: Drake, DJ Premier, DJ Green Lantern, J. Cole, Murs, Phonte, Sha Money XL, Young Guru, The Alchemist si multi altii. Artistul recunoaste ca primul beat pe care l-a produs in viata lui i s-a parut ‘o mizerie’. Totusi acest lucru nu l-a impiedicat sa continue pe acest drum.

Cariera lui 9th Wonder a luat amploare in anul 2003 cand a lansat un remix neoficial al albumului lui Nas – God’s Son intitulat God’s Stepson.  Putin mai tarziu avea sa apara si primul album produs de el pentru trupa Little Brother, productie ce l-a impresionat pe Jay Z care a colaborat cu el pentru o piesa de pe albumul sau. De-a lungul timpului 9th Wonder si-a facut aparitia pe o gramada de albume si mixtape-uri castigand chiar si un Grammy pentru o colaborare cu Mary J. Blige. Mult asteptatul album ‘Wonder Years’ urmeaza sa apara pe 27 septembrie 2011 si va contine 16 track-uri. Pe acest material isi vor face aparitia: Mac Miller, Murs, Big K.R.I.T., Erykah Badu, Talib Kweli, Warren G, Murs, Raekwon, Phonte, Kendrick Lamar, Blu, Fashawn, Skyzoo si altii.

Sursa: Wikipedia, 9thwonder.com, lrg, hiphopdx

Urmariti-ne pentru mai multe stiri din hip hop